Saturday, May 7, 2011

060511-070511

semalam birthday aida. so, celebrate la jugak. aku wish mase rehat. mmg nak wish mase tu pun.hee. aku mampu bagi kad je kat dia. tak dapat nak beli hadiah besar. ermm, tak lama lagi birthday dila pulak. semalam pun belajar macam tak belajar je. mase rehat tu snap la gamba ha. mcm mcm gaya ade..haha.
balik rumah terus naik katil dan TIDUR. nyenyak sungguh..huu. lepas maghrib abah ajak pergi senawang, ade night market kat tepi giant tu. yeker kat tepi? entahla.. tengok la brg brg sume. murah je. okay la jugak kan. dapat la beli kerongsang.


mase nga jalan tengok barang tu, tibe tibe adik aku dtg kat mak. dia cakap, "Mak, ada tudung syria budak 90sen satu." aku yg tgah khusyuk mesej pun terus pandang adik aku. pndg pelik. mak aku suruh la dia bwk pergi kat tmpt tudung tu. nak tgok la kan. then, dia selak tudung tu, tengok harga RM10.90 bukan 90sen. ape lagi gelak la kitorang kat situ..haha. akak kedai tu pun tengok je sambil senyum kat kitorang.hee.

lepas tu, abah bawak kitorang makan kat Bazaar Mains. Makan nasi lemak telur. Ingat nak makan nasi lemak berempah. Tapi ayam da habis pulak. Takpe la bukan rezeki. First time kowd makan nasi lemak mase mkn malam kat luar..hee.

lepas makan, pergi kat Jambatan sungai tu. Men gelar je nama tmpt tu.huu. ade night market jgak mcm kat senawang tu. kat sini banyak pulak baju lawa. terpegun kejap..haha. then, nmpk sepit lawa. mintak mak nak beli sepit tu..hee. lepas tu jalan jalan jap. terus balik.


sampai rumah je dah pukul 11. boleh lagi tengok tv sampai pukul berapa tah. pastu terus tido. nasib tv tak tengok aku. nyenyak tidur malam tadi. (:
___________________________________________________________________

SABTU (:
Hari ni sekolah. Sekolah ganti je. Tapi tak belajar pun. Masa ict dapat online..hee. Pas ict, akaun. Teacher just buat revision sikit utk exam nanti. Masa rehat snap gamba lagi. Gile je masing masing hari ni. Yeker?haa. Then, mase utk pulang rumah. Sampai je kat bawah bas takde. Punya la tunggu dan tunggu, tak sampai jugak..huhh. lama sungguh. boleh terlelap kejap. shuuu...bas dah sampai. Balik la kan. Sampai rumah tidur macam biasa..hehe. tibe tibe rase panas. rupenye elektrik takde. dah la panas, bertambah panas tadi..adoii. bila elektrik dah ada tak dapat lelap lagi dah..hisshhh. Tu je la mampu aku cakap. Chaww... **,


No comments: