Monday, May 16, 2011

TEACHER'S DAY


Pagi tadi celebrate hari guru. ngee. best la juga. sampai je kat sekolah pagi tadi pergi la letak barang kat kelas. ingat nak stay je lam kelas tu sampai majlis tu mula. tapi bila fikir fikir balik hari ni ade perhimpunan rasmi pulak. sibuk je. perhimpunan hari ni sangat la lame. masuk kelas pukul 9 lebih. padahal boleh awal kan. cikgu heboh la ngan kuiz merepek pagi tadi. lepastu , naik la kelas. ni yg aku saket hati. heboh la nk masuk kelas org. kelas sendiri tak jage. menyibuk tahu tak. so, huru hare la kelas tu kan. lepas tu , mummy kitorang dtg. Cikgu Norehan. dan tuuuttt....
 

Lepas Cikgu Norehan keluar , kitorang tuggu la cikgu cikgu lain datang. last² lame sangat tuggu ,  penat la ni kan , perut dah lapar tengok makanan². pastu dengar pula aida ajak kitorang makan. kau lapa sangat ke aida??hee. lepas tu ,  kitorang pun menjamu la selera. tak reti kenyang yer perut tadi..haha. Lagipun dah lambat masa tu. Dah la kena turun kul 11.


Sedang kitorang makan pengetua pun melangkah kaki masuk kelas 4A1 yg tak seberapa lawa tu. cehh. betul la. Khusyuk pengetua ambil makanan tu. Lapa ke cikgu?hee. bak kate aida pengetua handsome. huu. dye berdiri je mase makan tadi. suruh duduk taknak. dah jemput dah. takpe la tu kan. Lepastu , barulah ramai cikgu yang jejak kat kelas tu. tp takde la ramai sangat. Last² baru perasan nugget dah habis. Sedap sangat la tu ea korang?



Haa , lepastu , aku nampak budak² ni main krim. Ahh sudah , confirm jap g kena jugak. So, dyeorg berpesta letak krim kek kat muka. Tahu la krim tu banyak. Nasib aku kena sekali je. Bengot punya Aiman..haa. Tapi malas aku nak balas dendam balik. Kang lagi teruk kowd. Aku tengok Aida ngan Dila kejar² sape tadi. ramai sangat korang nak calit krim tu. Aku mampu gelak je la tengok korang..hee. Pastu , aida ngan dila comot dah..hehe. Kotor dah baju dyeorang. Sebelum turun kemas² kejap. Nak tahu aku ambil ape? haha. Popcorn aku amek. Banyakkkkkk! Satu plastik tu. Pakcik bagi.. Terima kasih ya.

Then, kitorang turun pergi dewan. Tengok orang buat show. Geram je takde tempat duduk. SEMPIT!! Aida ngan Dila pegi kat depan tengok dekat² show tadi. Aku duduk je kat belakang tu. Show tadi panggil hujan agaknye. haha.

Lepastu kami pun berangkat pulang. Sampai rumah lencun je. Hujan makin lebat.. Sejuk la pulak tu..

* dengan Cikgu Norehan.

16May2011

No comments: