Sunday, September 11, 2011

A Day With Them ( :

KALAU TAK SUKE JANGAN BACE OKAYY ( :



Saturday : 10 September.

Hari ni aku dapat hangout dengan Aida, Dila, Aiman, Atok kat Jusco. Jarang dapat pergi Jusco. Haha. Nasib la dapat pergi. Dah la hujan pagi tu. Aku bangun seawal yang boleh. Sempat lagi jemur baju. Pagi tu jugak la baru cakap ngan mak nak kuar sume. Hish, suka buad camtu. Cakap last last minit. Hee. Pagi tu tumpang la Aida. Ayah dia hantarkan. Tapi, sebelum tu ayah dia singgah kat tesco. Tak tahu la dia buat ape kat situ. Dah sudah tu bergerak la ke Jusco tu.Dah sampai kat sana, duduk kat depan Jusco tunggu Dila, Aiman, Atok. Hujan pun dah berhenti masa tu. Alhamdulillah la kan. Bila semua dah ada. Bermulalah pengembaraan kitorang dalam pukul 12 tu. Hehe. * Aku tahan lapar masa tu. HAHA.

First, kitorang jalan jalan je dalam tu. lepas tu, Dila tanya nak tengok wayang ke tak. Dila ajak tengok cite Final Destination. Kalau tak silap aku. Bile tgok balik lame lagi cite tu nak start. Last last tengok Hantu Bonceng. * Dah 2 kali aku tengok. 1.30 ptg tu time kitorang masuk wayang. Hee. Dalam masa setengah jam before masuk wayang tu taktao nak buad ape. Nak karaoke, full pulak. Pastu, Duduk je la kat bangku bangku yang ada tu ha.

Dalam masa yang same tu, aku nampak la  membe lame Lukut aku. Haha. Ingat nak buad taktao je. Tp, tak baik la kan. Dorang pun dah nampak kitorang. Lepas dah sudah tu, kitorang pegi atas terus. Kire tak sempat la ni. Huhh, haha. First time aku tengok duduk kat depan. Tapi takde depan sekali tu kan. Memang mendongak la aku. Pening pun ade jugak. Dah la skrin besar. Adoyy. Dah tak dapat atas nak buad camne kan. Bile dah start tu, aku cam takde feel nak tengok sangat. Yelaa, orang dah tengok. Cehh, mesti meyampah kan. Tengok punya tengok, aku gelak jugak. Heboh la nak diam je kan. Hee.

Lebih kurang satu jam setengah jugak la dalam wayang tu. Dah kuar ni, pergi la makan kat KFC. Aiman belanja. Hee. Ha, KFC punye cerite. Aida pinjam la Aiman punye handphone nak online. Keyh, fullstop kejap. Kitorang makan la nak habiskan makanan tu. Bile dah sudah, dah keluar KFC ni, aku terfikir la mane la handphone sayang aku ni. Takut la aku. Dah la aku yg pegang nak call mak. Tengah aku kalut ni, Aida datang la kat Aiman, tanya ape tah. Sekali tu handphone tu kat tangan Aida rupenye. Adoyy. Penat aku gelak masa tu. Dah la baru lepas makan.

Ingatkan dah sudah masalah. Yang ni kunci motor si Aiman pulak hilang. Naik turun atas bape kali tah. Hishh, penat uhh. Cari punye cari rupe-rupenye kat counter je. Tu la, tinggal kan lagi kat motor tu. Lalai la lagi yer. Buad malu je. Ish ish ish.

Dan, aku dengan Aida pun nak balik dah. Kena balik awal sebab bas kat situ mane ade. Pertama kali balik naik teksi. Wahh. Wahh la sangad. Hee. Sebelum tu, pergi beli big apple Aida. Berkelah la kejap kan. Lepas tu, terus ambik teksi dan balik. Awal aku sampai. Hee. Dila kat sana tak balik lagi. Mak dia belum ambik. Taktao la ape yg korang buad kan.

Btw, Thanks for yesterday guys. Sayang korang laa. <3 Lain kali keluar lagi. Hee. Okayy la, bubyee.
Ilove you Aiman. ( :

No comments: