Thursday, September 1, 2011

RAYA !


Malam semalam aku sampai la Negeri Sembilan ni. Rumah sape? Rumah aku laa. Sape lagi kan. tahun ni raya takde la meriah mane. Lagipun, kitorang kan balik kampung lambat. Selalu malam raya kitorang dah balik Melaka. Tahun ni sebab abah keje kan. Keje kat Jelebu pulak tu. So, tak dapat duk lama kat kampung. Tak banyak tempat pun kitorang pegi raya. Nak buad camne. Masa balik kampung hari tu, terus pegi uma cousin aku. Pastu, terus la beraya kat Cheng , Melaka. Semalam pulak, kuar rumah dalam pukul 10 camtu la. Pastu, pegi la beraya rumah atuk sedare aku. Dengan panas terik nye lagi kan. Then, abah ajak pegi mydin kat MITC tu. So, sejuk la sikit kan. Beli la barang sikit. Dah sudah tu, balik kampung balik. Sebab malam tu nak keluar lagi. Nak pergi uma pakcik aku, ade makan-2. Rehat-2, siap-2, packing barang nak balik. Then, kitorang gerak la. Tah ape name tempat tu. Tak perasan. Hee. Sampai je terus dapat makan. Sedaapp. Hee. Maklum la lapa kan mase tu. Macam macam aku makan smlm. Dah kenyang , pergi pulak uma toksu. Makan makan lagi. Huhh, mengah aku. Sampai sane aku tak makan sgt. Aku larat makan desert je. Sedapp sangatt. Lepastu, kitorang pun otw balik kul 10. Sampai sini dalam pukul 11 camtu laa. Sampai sini, kemas barang, sempat lagi online. Hee. Aku tido kul 2 malam tadi. Celik mata pagi tadi pukul 11. Lame tak. Penat uhh. Okayy la, maghrib dahh. Offline dulu. Byee. ~~

No comments: