Monday, October 10, 2011


Hai , Assalamualaikum .

Malam tadi aku tidur takde la lambat sangat. Menjelang dingin subuh tai , aku pun bangun dari katil. Dengan mata yang malas nak bukak , aku paksakan juga. Aku ni dah macam ibu , pagi² kena jerang air. Breakfast tak la. Tak sempat punye. Lepastu , mandi la kan wangi² , solat dan bersiap-siap. Hari ni aku tak kejut dia sebab dia dah cakap awal² semalam dia tak pergi sekolah.

Okay , pagi tadi aku pergi sekolah dgn Aida mcm biase and duduk kat dewan. Pagi tadi bas tak ramai orang. Sebabnye budak sekolah rendah tak ade. Sampai sekolah tadi pun agak lambat la. Pagi tadi aku rase panas sangat. Kan Aida? Kan? Banyak benar dosa tu kowd. Hee. Hishh , tak baik laa. Lepastu Dila sampai. Aku pun tak perasan bila dia sampai. Khusyuk benar borak kan sampai tak ingat dunia. Haha.

Hari ni Isnin kan , so perhimpunan macam biase. Kat perhimpunan kitorang breakfast nugget Dila bawak. Yumm , sedaappppp! Dila , esok bawak lagi la ea. Hehe. Mengadee. Hari ni kan ramai yang tak datang. Hey korang , dah cuti ke ?

Mood belajar hari ni tak ade pun. First tu agame , kitorang duduk kat santai ilmu. Tak belajar pape pun. Semua nak borak je. Pastu kan , pastu kan , Dila kan tersepak besi meja tu tao. Sume pandang dia. Aku yang duduk sebelah dia gelak je. Tah pape kan. Sian Dila , malu. Haa , nak tao tak , nak tao tak , hari ni Aida pakai kasut sekolah baru. Comel je aku tengok. Budak² ni yang dah nampak semua nak gelak. Tak faham aku hai. Semua ckp Aida mcm nurse. Syafiq tak habis² cite pasal syif kerja. Dia cakap kat Aida sebab Aida kan 'nurse'. Hee.

Mase BM , cikgu kitorang takde. So , ade la relief kan. Aida pun ajak la Atok borak same². Atok , kau hari ni tak semeriah selalu aku tengok. Kau kenape? Takde pape , baguslaa.

Lepas tu , nak pergi kelas Sains. Sebelum tu , boleh lagi singgah kat bawah tu , bersantai kejap. Haha. Sebab taktao kelas kat mane kan same ade kt makmal takpun bilik tayang. Jawapannya , makmal. Tadi waktu sains banyak jawab soalan je. Yelaa , dah nak exam ni. Adoyy , dah la tak belajar lagi. Syira , syira. Ape nak jadi la kau ni. Ermm , berserah pada takdir je la.

Then , cikgu pun bagi balik. Ape lagi , kemas² dan balik la kan. Nak tunggu ape lagi. Tadi aku balik cepat sebab bas berhenti jauh. Penat tau nak jalan. Sian Dila , tak dapat jumpe boyfiee dia lame². Sory Dila. Aku? Boyfiee kite mane ade tadi. Kan dia tak datang. Tak WUJUD. Hehe. Okay la , thanks sebab bace , even cite ni pasal kat sekolah je and tak MENARIK PERHATIAN pun.


No comments: