Thursday, October 6, 2011

NICE DAY !

Date : 06October2011


Hai. Assalamualaikum. Hari ni pergi sekolah macam biasa. Sampai² je sekolah mcm biasa jugaklah nak duduk dewan kan tapi, elektrik takde. Mmg ye. Nasib lah langit cerah. Dan Dila pun tiba. Harini Dila sampai awal. Shring ring ring.Kitorang pun memulakan lah sesi persekolahan. Tapi² ! budak bising yang ta reti duduk diam tu tak datang pulak. So, tak meriah la harini kowd. Hihi.

Harini belajar mcm lah tak belajar sbb semua cikgu mcm taknak ajar. Lagipun budak kelas semua mcm erhh je. So, cikgu takde semangat la kowd nak mengajar. Harini pakai baju sukan tapi ishh ! ganti pulak dgn kelas Mama syg Dila. Aduhh ! Baru nak main badminton. Aida sian tak dpt jumpa boyfriend. Sabar ye Aida. dah la kelas lama. mentang² Mama Aida takde. Amik kesempatan pulak Mama Dila.

Tadi rehat Dila tak dapatlah jumpa boyfriend dia. Wahhh Dila ! Wewitt ! Semalam tak dpt rehat sama². Harini Alhamdulillah ye dapat ! Hee. Habis rehat teruslah naik kelas. On the way naik kelas tu , Imad tetibe pulak bagi " LEMBARAN KERJA MATEMATIK TAMBAHAN ". Mood kitorang pun down je. Mcm alaaaaaaaaaaahaiiiiii. Lepas Addmath pulak, sambung lagi kelas Mama Dila. Lagi sekali keseorangan la aku sementara Aida dan Dila memerah otak tu.

Dan selepas itu, kelas Mama Aiman pulak. Tapi, anak dia pulak tak datang. Ehem ehem " Aiman , you tak dtg , kenape Mama you dtg ? " Sian Mama you. Hihihihi. Time sejarah ni la kan, sumpah BOSAN. Aku tertunggu nak balik la kan. Sebelum balik tu, teacher bagi rehat awal. Aida dgn Atok tak habis² nyanyi " Tapi sayanggg . . . kehadiran tapi sayanggg . . . ". Allah hai. Aku penat gelak. Dila kalau gelak mmg tak reti nak berhenti. Dgn Aida lagi buat² main piano guna meja dgn lagu Kisah Hati - Alyah tu. Tetibo kan Atok pulak menyambung " Hatiku , hatimu " ado pulak " Tapi sayanggg" tu. lagi bertambah la gelak kitorang kan. Hahahaha.

Dah pukul 1 lebih kowd baru la nak sedar diri senyap la bagai. Bila teacher taknak bagi keluar tahu pulak nak merengek-rengek. Dan selepas itu, pulanglah kami. Sampai yo dekat bawah, tengok² bas takde lagi. Saba yolah. Penat kan Aida tunggu bas. Heisshhh. Tahu tak, tadikan masa nak balik aku dgn Aida tengok je Dila dgn sweetheart dia. Tahu la boyfriend aku takde, jeles tau ! Hahaha. Aida jgn jeles tau. Hee.

Dila dah balik bas tak sampai² lagi. Eyai. Beberapa minit kemudian , barulah nampak bas tu ha. Tak sabar² nak balik. Nasib dapat tempat duduk sebab ponek ha berdiri tunggu bas tahu ! Dan pulanglah kami dan tibalah di rumah. Fuhhh ! Akhirnya. Okay la. Tu je nak cerita. Btw, today is a nice day for me. Thank you for reading. Byee !

No comments: