Sunday, November 6, 2011

Last Friday .


Assalamualaikum,
Hai, dear blog,
Ermm, aku nak cerite pasal hari Rabu. Hari tu aku bangun lambat. Kelam kabut kau nak siap kan. Nasib bas tak tinggalkan. Dah la nak exam pagi tu. Abah takdo. Dyo kono masuk office hour. Banyak pulak kerjanye. Takpe la kan. Pagi tu temankan Aida pergi sekolah rendah. Nak pergi kelas adik dia, nak hantar kek. Katenye nak sambut hari kanak kanak. Alaahhhai, tu pun nak certie ke? Aduyaii.

Hari Rabu tu, dah 3 hari bukak sekolah. Seminggu dah cuti, taknak sekolah ke? Cuti? Boleh larhh. Tak pergi mana mana pun. Semua orang ‘busy’. Nak buat  macam mana. Nak online FB, tak boleh lagi. Facebook aku tak sehad. Sabar je laa. Menyampah je. Aku sendiri taktao kenapa semua orang ( satu family aku) tak dapat nak online. Guna laptop kan, tak bole detect FACEBOOK tu dah. Kat komputer keluar gambar macam kat entry sebelum ni. Bile tak dapat tu, tambah geram membuak buak. Aku pergi la blogwalking. Pergi la melawat blog mereka yang tarik perhatian aku. Then aku follow jugak. Tegur tegur dekat ShoutMix , shoutbox (yang ade tu la) diorang. Sajenak merapatkan silaturahim. Tak gitu? (:

Hari tu jugak, paper Addmath 2. Sudah? Senang? Memang yer senang. Satu soalan je berjawab. Yelaa, kite tak sepandai awak. Macam mana la nanti ni. Nak droppp...! Pecah kepala aku. Tapi takdela pecah betul betul der kan. Hee. Ahha, skrg ni pun dah bulan November. Hari penting aku dengan mak tersayang. Birthday yang dekat, bulan yang same. Selang seminggu je. Wahh. Wahh la sangat kan. Tak payah la, aku bukan nak heboh ke ape. Jangan la salah faham. Bile la nak exam nak habis ni? Malas nak jawab lagi. Hishhh. Okay la, tamat hari Rabu.

To be continue...

Okay sambung lagi. Hari ni hari ape? Yess, Jumaat. Selamat hari Jumaat. (: hari ni hari yang dinanti nantikan. Hehe. EXAM akhir tahun 2011 dah tamat. Aku pun dah menetap kat sekolah Mambau ni dekat 10 bulan dah. Cepattnye. Dapat jumpe ‘special person’, Aiman. Hehe. Tak sangka tau. Okay, sambung. Jangan melengahkan masa. Lagi bape lama je nak cuti panjang. Tak sampai 2 minggu kowd. Kan? Nanti mesti rinduuuu je. Tahun depan? Dah ready? Haha, kau form 5 Syiera? Takut takut. Kau study pun malas. Ish ish. Perlu ke cepat aku jadi form 5? Mesti la perlu kan. Hee. Dah takdir la... Adoyy. Cuti ni taktau la nak buat ape nanti. Nak kerja? Mmg tak la kan. Mak cakap, ‘tak cukup ke mak abah bagi duit?’. Ha, camtu la lebih kurang. Sebab sekali je aku tanya. Nak reti bawak motor. Jeles tengok semua orang bawak motor. Aku ni ha? Alaahhhai. Macam tak layak je kan. Biar la hai. Apo pulak cito pasal motor ni kan. Exam ni, confirm markah banyak down. Huhh. Dah biase. Sorry to my mom and dad. ):

Hari ni sekolah? Boleh laa. Pagi tadi mak hantarkan sampai kat bas. Sebab pagi tu hujan. Sedapp uhh kalau tidur, kan? Kan? Sejukk sangat. Exam hari ni, huhh. Rase mcm nak campak je paper tu. Even paper last. Huh.

Nak cakap ape lagi ni? Mesti muak bace kan. Sorry.

To : Aiman Syazwan, IMISSYOU Dear! <3

Okay, thanks taw baca. Bubye, take care.

Assalamualaikum.

No comments: