Sunday, April 22, 2012

Tutorial : Jadikan Gambar Di Entry Melengkung

Tutorial untuk hari ni. Tuto nak ajar macam mana nak buat bagi gambar dekat bahagian post entry kita jadi melengkung gitu . Alaa , macam ni haaa :

1. Dashboard > Design > Edit Html 

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

h3.post-title {
Atau
.post {
3. Ada tak ? Kalau tak ada , korang cari lah yang seakan-akan macam tu ek .. Then copy kod ini :
.post img {
padding:0px;
BORDER-RADIUS:30PX;
border:0px solid #ffffff;
4. Paste di bahagian atas salah satu kod tu .. 

5. Cuba Preview dulu . Kalau tak ada error , korang boleh lah SAVE !


** Now , pergi ke entry yang ada gambar . Tengok ! Menjadi tak ? Ada lengkung-2 tak ? hehe . 

Credit to : Kak Lyssa






No comments: